کد خبر : 2689
تاریخ انتشار : جمعه 3 اردیبهشت 1395 - 18:16

رعایت اخلاق در انتخابات و اجتناب از تخریب دیگران

رعایت اخلاق در انتخابات و اجتناب از تخریب دیگران

انتخابات این دوره در غرب هرمزگان به گفته بسیاری از مردم از پرشور و شوق ترین انتخابات بوده و وجود فضای مجازی باعث شده تا بسیاری از مردم که قبلاً چندان درگیر مسائل سیاسی نبوده اند امروز از تمامی مسائل باخبر بوده و تحلیل‌های خود را ارائه کنند. این موضوع باعث می‌شود انتخاب بهتر و

انتخابات این دوره در غرب هرمزگان به گفته بسیاری از مردم از پرشور و شوق ترین انتخابات بوده و وجود فضای مجازی باعث شده تا بسیاری از مردم که قبلاً چندان درگیر مسائل سیاسی نبوده اند امروز از تمامی مسائل باخبر بوده و تحلیل‌های خود را ارائه کنند. این موضوع باعث می‌شود انتخاب بهتر و دقیقتری داشته باشند.تا جایی که بسیاری از تصاویر، فیلم‌ها و اتفاقات احزاب و جریان های سیاسی به سرعت در اختیار مردم قرار می گیرد.
اما فضای مجازی به همان اندازه که ما را در دریافت اخبار و تحلیل‌های جدید یاری می‌رساند فضایی آزاد را نیز مهیا می‌سازد که هر فردی به صورت ناشناخته متونی را منتشر کند و از پاسخگو بودن نسبت به مطلب خود در امان باشد.
این حس آزادی اگر با اخلاق نشأت گرفته از آموزه های دینی همراه نباشد موجب بسیاری از رفتارها و گفتارهای غیر انسانی خواهد شد.

هر چند سیاست برای هر مردمی لازم و ضروریست اما باید سیاست درست را نهادینه کرد. سیاست درست یعنی حق قانونی افراد را محترم بشماریم و در آن چارچوب برای اهداف خود فعالیت کنیم. متأسفانه در انتخابات و همانطور که در روزهای اخیر شاهد هستیم بسیاری از مطالب منتشر شده بی نام و نشان، در این چارچوب قرار نمی‌گیرد و همانند سلاحی تخریبی علیه دیگران استفاده می شود. چیزی که بر خلاف احتمالاً نیت نویسنده مطلب باعث کمک به مردم نخواهد شد بلکه ناراحتی، بی آبرویی و پسرفت را به همراه خواهد داشت. با اینکار همان چند فرد مفید باقی مانده نیز دلسرد خواهند شد و عواقب بسیار بدی در انتظار ما خواهد بود.

در آیاتی از قرآن کریم بر مسئله حفظ آبرو اشاره شده است. در سوره نور آیه ۱۵ آمده است:

«إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر می گرفتيد و با زبانهاى خود چيزى را كه بدان علم نداشتيد مى‏گفتيد و مى‏پنداشتيد كه كارى سهل و ساده است با اينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود

این موضوع هر جا که آبرویی در میان باشد مطرح است و چقدر به آسانی ما در خصوص افراد بدون داشتن اطلاع کامل از نیت و عقیده آن‌ها هر نسبت ناروایی را نه تنها به زبان می آوریم بلکه به صورت مکتوب در فضای مجازی منتشر می کنیم؟ باید دقت کنیم نه فقط نویسنده بلکه منتشر کنندگان این مطالب نیز در این امر مقصرند و باید این فرهنگ نادرست اصلاح شود.
اطمینان داشته باشید بسیاری از این متون و تقریباً تمامی این مطالب بر اساس حدس و گمان است که فرد نویسنده و منتشر کنندگان به حقیقت موضوع علم ندارند (همانطور که در آیه مذکور به علم نداشتن تهمت زنندگان اشاره شده است).

در واقع…

کسب چند رأی یا چند هزار رای هر چند کسب رأی برای کاندید اصلح واقعی باشد با تهمت زدن به دیگران و برداشتن آبرویی که نزد خدا امری بسیار بزرگ است، هیچ ارزش و افتخاری ندارد!

با خود رو راست باشیم، این است مسلمانی ما؟!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.